امروز : یکشنبه 27 آبان -
ورود به سیستم رزرواسيون سپهر
سیستم سپهر

چه وسایلی اجازه‌ ورود به هواپیما را دارند؟

موقع جمع کردن چمدان برای مسافرت هوایی، این موضوع که چه وسایلی اجازه‌ ورود به هواپیما را دارند؟، به یک معما تبدیل شده است. با قوانین حمل بار هواپیمایی که هر روز درحال تغییر است، در آخر مجبور می‌شوید چمدان را باز کرده و وسایل‌ها را برای بررسی امنیتی بیرون بریزید؛ و بخاطر وسیله‌ی کوچکی مثل یک بطری آب مجبور خواهید بود دوباره چمدان را باز و بسته کنید

پس بهترین کار این است که قبل و موقع بستن چمدان بفهمید که چه وسایلی اجازه‌ی ورود به هواپیما را دارند.

مایعات و غذاها

تحت شرایط خاصی اجازه‌ی وارد کردن مایعات به داخل هواپیماها وجود دارد. مقدار و چگونگی آوردن آن، مسئله‌ای است که قانونی بودن یا نبودنش را مشخص می‌کند. بر اساس قانون شماره‌ی «۱-۱-۳»، آوردن بیشتر مایعات، ائروسل و ژل‌ها به داخل هواپیما قانونی هستند، فقط به شرطی که در مخزن‌های ۱۰۰ گرمی یا کم‌تر قرار گیرند. تمام مخزن‌ها باید در یک کیسه‌ی تمیز، یک لیتری، پلاستیکی و زیپ‌دار قرار داده شوند؛ و هر مسافر اجازه‌ی حمل فقط یک کیسه‌ حامل مخزن مایعات را دارد. این قانون برای مایعاتی است که در کیف‌های دستی و همراه حمل می‌شوند. اما برای بارهای تحویل داده شده به انبار هواپیما چنین محدودیتی نیست.

در اینجا لیستی از خوراکی‌ها و مایعاتی وجود دارد که باید بر اساس قانون شماره‌ی «۱-۱-۳» بسته‌بندی شوند یا اگر بیش از ۱۰۰ گرم باشند به انبار هواپیما انتقال یابند:

✔ خوراکی‌هایی مثل مربا، کره، پنیر

✔ ریمل

✔ کرم‌ صورت و لوسین‌

✔ ژل‌ مو و شامپو

✔ ژله

✔ انواع سس

✔ ادکلن

✔ روغن و سرکه

✔ عطر

✔ آب

✔ سوپ

کادوها را بسته‌بندی نکنید، چون حراست فرودگاه آن‌ها را باز می‌کند تا نگاه دقیق‌تری به آن‌ها بیندازد. مایعات ضروری در میزان معقولی بدون آن که آن‌ها را داخل کیسه بگذارید، اجازه‌ی ورودشان به هواپیما وجود دارد. لطفا از قبل این وسایل را برای بازرسی آماده کنید:

✔ شیر خشک

✔ شیر مادر یا آبمیوه برای مواقع سفر کودک

✔ تمام داروهای دارای نسخه و بی‌نسخه (قطره‌ی چشم، سرم سالین)

✔ مایعات غذایی برای مسافران بیمار یا معلول

✔ مایعات احیاء و پشتیبان حیات (محصولات خونی)

✔ لوازم پزشکی یا آرایشی (پروتز سینه، سوتین، پوسته‌های ژلی)

✔ وسایل یخ‌زده‌ای هم که زمان بازرسی جامد باشند

وسایلی که اجازه ورود به داخل هواپیما را ندارند

✘ مایعات مشتعل، رنگ‌های ائروسل

✘ اسپری رنگ

✘ باتری‌های اسیدی

✘ مایع سفیدکننده

✘ کپسول‌های آتش‌نشانی و مخزن‌های فشرده‌ی گاز

✘ کلر برای استخر و جکوزی‌

✘ تربانتین و تینر

✘ مایع فندک

✘ گازولین

✘ سوخت‌ها

✘ بسته غذا

✘ اسپرهای دفاع از خود (در صورت مجهز بودن به مکانیزم امنیتی، یک چهارم انس می‌تواند در انبار هواپیما حمل شود)

برقی

لپ‌تاپ را هم می‌توانید با خودتان به کابین هواپیما ببرید، هم در انباری هواپیما بگذارید. با توجه به خطرهای دزدی یا آسیب دیدن، وسایل برقی مانند لپ‌تاپ، آی‌پد، تبلت‌ و گوشی‌های همراه را بهتر است در انباری هواپیما نگذارید، مگر آنکه به صورت ایمنی بسته‌بندی و قفل شده باشند. هنگام عبور از گیت‌ امنیتی فرودگاه لازم است که لپ‌تاپ‌تان را از کیف خارج کنید. پس کیف لپ‌تاپتان را سفت و محکم نبندید و قفل نکنید تا امکان دسترسی سریع به آن موجود باشد. چنین بازرسی برای دوربین‌های فیلم‌برداری وجود دارد. برای بازرسی سریع، کیف‌های لپ‌تاپی را که راحت‌تر بشود بازرسی کرد، تهیه کنید. این کیف‌ها اکثرا باید قسمت جداگانه‌ای برای لپ‌تاپ داشته باشند و فقط لپ‌تاپ بیرون آورده می‌شود، نه دیگر وسایل.

وسایل برقی کوچک مانند ام‌پی‌تری پلیر و کنسول‌های بازی دستی را در جیب بالای کیف‌ یا نزدیک آن قرار دهید تا امکان دسترسی سریع به آن‌ها باشد، تا اگر زمانی بخواهند وسایل شما را بازرسی کنند، راحت بتوانید آن‌ها را بیرون آورید. اگر وسایل‌ برقی را در کیف‌ دستی خود بگذارید، به‌عنوان وسایلی که وارد کابین هواپیما می‌شوند، در نظر گرفته می‌شود. لطفا از خدمه‌ی هواپیما در مورد استفاده از وسایل برقی در داخل هواپیما سوال کنید.

یک نکته‌ درمورد باتری؛ باتری‌های لیتیومی جدا را باید با خودتان داشته باشید و نباید وارد انبار هواپیما شوند. مگر آنکه داخل وسایلی مانند دوربین باشند که آن موقع می‌توانند هم در انباری هواپیما گذاشته شوند، هم همراه خودتان در کابینه باشند.

وسایل‌ تحویل داده شده به انبار

در زیر لیستی از وسایلی وجود دارد که تنها اجازه دارند به انبار هواپیما فرستاده شوند و بردن‌شان با خودتان به کابین هواپیما ممنوع است:

✔ وسایل بُرنده: تیزبُر، یخ خردکن، ساطور، تیغ اصلاح، شمشیر و چاقو‌ها

✔ وسایل ورزشی: دستکش‌های بیسبال، وزنه، چوب‌های گلف، چوب اسکی، باتوم و چوب بیلیارد

✔ سلاح‌های گرم: مهمات، تفنگ بادی، سلاح، منورانداز، تفنگ، اسلحه‌ی کپی‌شده، اسلحه‌های ساچمه‌ای، قسمت‌های تشکیل‌دهنده‌ی اسلحه

✔ وسایل سنگین: تبر، سیخونک دام، چکش، مته، اره، وسایلی با درازای ۷ اینچ و بیشتر

✔ وسایل دفاع شخصی: باتوم، چماق، پنجه بوکس، شوریکن، باتوم پاسبان، جنگ‌افزار

دیگر وسایل ممنوعه

لیستی از وسایلی که در هر صورت ورود آن‌ها ممنوع است:

✘ باروت

✘ ترقه

✘ دینامیت

✘ مواد منفجره‌ی پلاستیکی

✘ بمب

✘ شعله‌

✘ وسایل منفجره‌ی کپی شده

✘ شعله‌های گازی

✘ فندک‌های شعله‌ای

✘ کبریت‌هایی که تحت هر شرایطی روشن می‌شوند

✘ کلر برای استخر و جکوزی

✘ کیسه‌ هوای اتومبیل

✘ سموم

✘ وسایل رادیواکتیو

✘ فاسدکننده

✘ وسایل آهن‌ربایی

✘ مواد آلی

✘ وسایل عفونی

فراموش نکنیم که مهم است قوانین و مقررات هواپیمایی را همراه با احترام به محدودیت بار دنبال کنیم. مطمئن شوید که شما قوانین بار را برای ورود به کابین و انبار هواپیما رعایت کرده‌اید. این قوانین وضع شده‌اند که امنیت و آسایش پرواز را برای همگان تامین کنند.

 

 

۰/۵ (۰ نظر)

نظرات کاربران

خرید بلیط هواپیما | خدمات گردشگری | قیمت تور لحظه آخری | رزرو هتل | بلیط کنسرت | تفریحات کیش