امروز : سه شنبه 29 اسفند -

ویزای شنگن

ویزای شنگن

« معاهده شنگن» قراردادی است که در سال ۱۹۸۵ میلادی جهت ورود آزاد ساکنین کشورهای اروپایی بدون نیاز به ویزا و کاهش مشکلات رفت و آمد آنها از جمله برچیده شدن مرزها و ایستگاههای بازرسی مرزی، در لوکزامبورگ – مرز بین فرانسه و آلمان – به امضای پنج کشور آلمان، فرانسه، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ رسید و در سال ۱۹۹۰ میلادی پس از اتحاد آلمان شرقی و غربی، مجددا با امضای آلمان متحد تکمیل گردید.

روادید یا ویزا

به مدرکی گفته می شود که می تواند به اشخاصی اعطا گردد که درخواست اخذ اجازه از یک کشور برای گذر از خاک آن یا ورود به آن را دارند. معمولاً روادید به صورت برچسب یا مهر بر روی کاغذهای مربوطه در گذرنامه اشخاص، چسبانده یا زده می شود.

 

کشورهای عضو محدوده شنگن عبارتند از ۲۸ کشور :

آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتقال، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک، لیتوانی، لتونی، لهستان، مجارستان، اتریش، استونی، اسلواکی، اسلوونی، چک، ایسلند، مالت و یونان.همچنین لازم به ذکراست در سال ۲۰۰۹ میلادی چهار کشور قبرس ، بلغارستان ، رومانی و سوئیس به طور کامل مفاد این پیمان را قبول کرده اندو رسماً وارد شنگن شده اند .

کشورهای عضو اتحادیه اروپا ( ۲۷ کشور ) را نباید با کشورهای محدوده شنگن ( ۲۸ کشور اشتباه نمود!
کشورهای عضو اتحادیه اروپا شامل ۲۷ کشور یعنی ۲۴ کشور از محدوده شنگن (بجز نروژ و ایسلند) بعلاوه ۳ کشور رومانی، انگلستان و ایرلند می باشند، به همین دلیل ویزای ساکنین و اتباع این سه کشور جهت ورود به منطقه شنگن بی اعتبار است و این افراد باید هنگام ورود و خروج از کشورهای محدوده شنگن مورد کنترل مرزی قرار بگیرند .
کشورهای نظیر لیختن اشتاین، کرواسی، صربستان، مقدونیه، اوکراین، مولداوی و آندورا نه عضو اتحادیه اروپا هستند و نه عضو محدوده شنگن پس برای ورود به این کشورها نیاز به ویزای جداگانه دارید و ساکنین و متعاقبا اتباع این کشورها نیز برای ورود به سایر کشورهای اروپایی نیاز به ویزای شنگن دارند .

درباره ویزای شنگن :

این ویزا مخصوص کسانی است که قصد دارند به کشورهای محدوده شنگن وارد شوند و ساکن یا اتباع کشورهایی غیر از کشورهای محدوده شنگن هستند .
البته ساکنین و اتباع کشورهای قاره آمریکا (غیر از چند کشور معدود مثل کلمبیا، پرو، بولیوی و…) و همچنین ساکنین و اتباع قاره استرالیا و کشورهای ژاپن،کره جنوبی و مالزی نیازی به اخذ ویزای شنگن ندارند و می توانندبه مدت حداکثر ۹۰ روز به این کشورها وارد و یا خارج شوند .
یک ویزای شنگن دارای دو تاریخ مشخص است، یکی تاریخ اعتبار ویزا و دیگری تعداد روزهای مجاز ویزا که حداکثر ۹۰ روزه است. اگر تاریخ اعتبار ویزای شما گذشته باشد حتی اگر تعداد روزهای مجاز ویزای شما هنوز باقی مانده باشد، ویزای شنگن شما باطل تلقی می گردد. همچنین تعداد دفعات ورود شما به محدوده شنگن در ویزای شما توسط یک کدمشخص می شود این کد می تواند ۲،۱ یا ارقام بالاتر و یا نامحدود باشد. کد ۱ به معنی یکبار ورود (سینگل) است و یعنی اینکه پس از یکبار ورود و خروجتان از شنگن، ویزایتان بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد. کد ۲ و ارقام بالاتر به معنی آن است که به دفعاتی که در ویزا مشخص شده می توانید به شنگن وارد شوید و پس از استفاده از تعداد دفعات مجاز ورود، ویزایتان بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد. کد نامحدود (مالتیپل) به معنی ورود نامحدود به محدوده شنگن است و شما می توانید در مدت اعتبار ویزا و تعداد روزهای مجاز درون ویزایتان به شنگن وارد و خارج شوید .

انواع ویزای شنگن هم مهم است، ویزای شنگن در ۴ نوع صادر می شود:
ویزای نوع A : ویزای ترانزیت است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و میتواند فقط در یکی از فرودگاههای شنگن پرواز خود را تعویض و راهی کشور در خارج از شنگن گردد.
ویزای نوع B : ویزای عبور است یعنی مسافر حق خروج از فرودگاه را دارد و می تواند از شنگن به عنوان منطقه عبوری استفاده نماید تا از طریق زمینی خود را به کشور دیگری غیر شنگن برساند.
ویزای نوع C : ویزای توریستی است که اکثر ایرانیان با آن وارد شنگن می شوند.
ویزای نوع D : ویزای بلند مدت است که معمولا تجار و بازرگانان از آن استفاده می کنند تا بتوانند در طی سال بارها به شنگن وارد و از آن خارج شوند.
توجه کنید که اگر بخواهید بیش از ۹۰ روز در محدوده ی شنگن بمانید، دیگر نیازی به ویزای شنگن ندارید بلکه باید درخواست اقامت بدهید و از طریق سفارت پیگیر مراحل اقامتی خود باشید، در ضمن اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده ی شنگن استفاده کنید، باید حتما ۳ ماه خارج از شنگن بمانید تا بتوانید مجددا ویزای شنگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه میتوانید برای حداکثر ۱ سال هم ویزای شنگن دریافت کنید.
داشتن ویزای شنگن لزوماً به معنی تضمینی جهت ورود به محدوده ی شنگن نیست، یعنی اینکه اگر شما ویزای شنگن خود را از ایتالیا گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید مقامات مرزی شنگن در فرانسه می توانند به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از شنگن اخراج کنند.مسافر ورودی به شنگن باید همیشه خود را آماده سوالات احتمالی از جمله هدف از سفر، آدرس محل اقامت و مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه های اقامت نماید. برای اخذ ویزای شنگن راههای مختلفی وجود دارد. ساده ترین راه ، اخذ ویزای نوع C میباشد که البته برای اخذ آن پرینت حساب بانکی، پرینت آخرین فیش حقوقی، چک بانکی در وجه آژانس و یا سند ملکی به نام خودتان را از قبل آماده کنید تا ضمانت برگشت تان از سفر باشد. راههای دیگر، دریافت دعوت نامه رسمی جهت بازدید از فامیل، دریافت دعوت نامه از یک شرکت معتبر مبنی بر حضور در یک نمایشگاه بین المللی و … می باشند.
به تازگی خبرگذاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مرکز معتبر مطالعاتی در سوئیس گزارش داده است که کشور ایران از نظر شانس دریافت ویزا و اجازه ی سفر به کشورهای دنیا (با اجازه ی سفر به ۱۴ کشور دنیا بدون ویزا) در رتبه ی یکی مانده به آخر فهرست شانس دریافت ویزا قرار گرفته است. بر طبق این گزارش رسمی، کشورهای فنلاند، دانمارک و امریکا با اجازه ی سفر به ۱۳۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا مشترکا اول هستند و کشورهای آلمان، ایرلند و سوئد با اجازه ی سفر به ۱۲۹ کشورجهان بدون نیاز به ویزا به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند.
همچنین کشورهای عراق، سومالی، اتیوپی، کامبوج، برمه، پاکستان و…در فهرست بالای ایران قرار دارند و کشور افغانستان در قعر جدول پس از ایران جای دارد.

مدارک مورد نیاز به هنگام تردد در محدوده شنگن :
توصیه میشود هنگام ورود به هر یک از مبادی ورودی گمرکی شنگن، مدرک زیر در دسترس تان باشد: مدرک سفر، ممهور به ویزای معتبر، مدارک معتبر بیان کننده موضوع و شرایط اقامت شما در محدوده ی کشورهای شنگن (دعوت نامه، رزرو هتل، سکونت نزد اهالی)؛ مدارک معتبر بیانگر اینکه برای منظور و مدت اقامت خود دارای منابع مالی کافی میباشید (پول نقد، چک های مسافرتی، کارتهای اعتباری، تعهد تقبل هزینه ها)
از ورود شما به محدوده ی کشورهای شنگن ممانعت خواهد شد، اگر: فاقد مدرک سفر معتبر باشید؛ فاقد ویزای معتبر باشید؛ قادر به ارائه مدارک اثبات کننده ی منظور و شرایط اقامت تان نباشید؛ قادر به ارائه مدارکی دال بر داشتن منابع مالی کافی مرتبط با مدت و نوع اقامت مورد نظر، نباشید؛ در یک برهه ی زمانی ۶ ماهه، ۳ماه در خاک کشورهای شنگن سپری نموده باشید.

مدارک لازم جهت اخذ ویزا شنگن (اروپا):
**پاسپورت قدیمی (در صورت وجود)
**اصل گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار و کپی آن
**۲قطعه عکس ۳ در ۴ رنگی تمام رخ با زمینه روشن
**پرینت گردش ۳ ماهه آخر حساب بانکی و موجودی بالای ۴۰۰ میلیون تومان که توسط بانک مهر و امضا شده باشد
**سند ملکی به نام شخص متقاضی و برای خانم های خانه دار کپی سند مالکیت و مدارک شغلی همسر
**لیست پرداخت حق بیمه و یا کارت پرسنلی وزارت خانه و یا سازمان وابسته به ارگان دولتی برای شاغلین. گواهی استغال به کار خطاب به سفارت شامل سمت، تاریخ استخدام، میزان درآمد و زمینه فعالیت شرکت – درصورتی که شرکت خصوصی باشد لیست بیمه که نام مسافر در آن ذکر شده باشد.
**کپی روزنامه رسمی، اساسنامه، جواز کسب، پروانه مطب، کارت نظام پزشکی (درصورت وجود هر کدام از موارد)
**چک رمزدار یا ضمانت نامه ی بانکی

*تمامی مدارک ذکرشده در بالا باید به زبان انگلیسی باشند یا توسط دارالترجمه به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند.
*ویزای شنگن یک ماه اعتبار دارد و ۱۵ روز میتوانید در محدوده ی شنگن اقامت کنید.
*اخذ ویزای شنگن بیشتر از ۱۵ روزه برای کسانیکه تا کنون ویزای شنگن دریافت نکرده اند میسر نیست. اما اخذ ویزای بیشتر از ۱۵ روزه برای کسانیکه قبلا حداقل یک ویزا شنگن در پاسپورت خود دارند امکان پذیر خواهد بود.
*در حال حاضر به علت روند آسان تر اخذ ویزا از طریق کشور ایتالیا، ویزا شنگن از این کشور اخذ میشود که شما بعد از ورود به کشور ایتالیا می توانید به هر یک از کشورهای محدوده ی شنگن سفر کنید.البته این موضوع الزامی نیست ولی بهتر است رعایت شود.
*حدودا ۴۰ روز از زمان تکمیل مدارک، زمان برای اخذ ویزا لازم است
*بعد از تکمیل مدارک ویزا، وقت مصاحبه حضوری و انگشت نگاری برای مسافرین تعیین می شود که حضور شخص متقاضی ویزا الزامی است.
*زمانی که وقت سفارت شما تعیین شد، ما توصیه های لازم را برای جلسه مصاحبه و انگشت نگاری در اختیار شما قرار میدهیم. برخورد مسافرین در سفارت به روند اخذ ویزا بسیار کمک خواهد کرد.
*در یک خانواده پدر خانواده می توانند ساپورت کننده اعضای خانواده باشد و ارائه یک سند ملکی به نام پدر خانواده کافی می باشد.
*اخذ ویزا بسته به شرایط و زمان سفر ممکن است در غالب تور (بلیت هواپیما، رزرو هتل، سایر خدمات) انجام شود.
**ضمانت بازگشت مسافرین باید به صورت وجه نقد یا چک تضمین شده ی بانکی و یا ضمانتنامه بانکی در وجه آژانس باشد که در قبال رسید ممهور به مهر آژانس از مسافرین اخذ می شود. این وجه بعد از بازگشت مسافر از محدوده شنگن عودت داده می شود.

قوانین درخواست و صدور روادید (ویزا)
۱- در صورتیکه ویزا به هر دلیلی همجون تعطیلی سفارت ، تشابه اسمی و یا چهره ای مسافر ، اختلافات سیاسی و غیره دیرتر از موعد مقرر صادر گردد و یا به مسافری ویزا ندهند این دفتر هیچگونه مسئولیتی نخواهد داشت بدیهی است که این دفتر تنها درخواست کننده ویزا از سفارت می باشد نه صادر کننده ویزا.
۲- درصورتیکه ویزای شخص یا اشخاصی (حتی از گروه) به هر دلیلی رد(مرفوض) ویا دیرترازموعدمقررتوسط اداره مهاجرت تحویل گردد، هیچگونه مسئولیتی برعهده آژانس نمی باشد و جرایم مربوطه (از جمله سوخت بلیت و نوشو هتل) بر عهده مسافر میباشد و (باقی) مسافرین ملزم به استفاده از خدمات درخواستی می باشند درصورت انصراف ملزم به پرداخت تمام مبلغ خدمات درخواستی(شامل بلیطها، ویزاها ، هتلها وسایرخدمات درخواستی) می باشند.
۳- در صورتیکه به هر دلیلی به مسافری ویزا داده نشود و یا دیرتر از موعد مقرر ویزا تحویل داده شود هیچ مبلغی بابت ویزا و یا دعوتنامه به مسافر برگرداننده نخواهد شد و تمامی هزینه های تغییر تاریخ و یا کنسلی بلیت و هتلها بر عهد مسافر می باشد.
۴- صدور بلیت و رزور هتل بهتر است بعد از صدور و دریافت ویزا انجام پذیرد ، چراکه هرگونه خسارت احتمالی بر اثر عدم صدور ویزا برعهده مسافر خواهد بود.
۵- مسئولیت کنترل و چک کردن درست بودن نام و نام خانوادگی و تاریخ اعتبار و نوع ویزا و اسامی همراهان و محتویات ویزا هنگام دریافت ویزا برعهده مسافر می باشد.
۶- هرگونه تغییر قیمت در نرخهای فوق بدلیل نوسانات نرخ ارزی و یا گران شدن نرخ ویزا از جانب سفارت بر عهده مسافر می باشد.
۷- چنانچه برای همراه مسافر در گذرنامه نیز ویزا لازم است بصورت کتبی درخواست ویزای همراه نیز ارسال گردد.
۸- صاحب پاسپورت در صورت لزوم به حضور در سفارت باید در ایران باشد.
۹- کنترل کلیه مدارک مسافر بر عهده آژانس درخواست کننده می باشد.
۱۰- داشتن گذرنامه با حداقل هفت ماه اعتبار بر عهده مسافر است.
۱۱- نشانی و تلفن محل سکونت و محل کار مسافر الزامیست.
۱۲- در ویزای گروهی چین افراد باید با هم ورود و خروج نمایند.
۱۳- برای گرفتن ویزا درخواست کتبی مورد نیاز است.
۱۴- کل هزینه ویزا قبل از اقدام دریافت می گردد.
۱۵- ویزا فقط برای بلیت یا هتل اقدام می گردد.
۱۶- ویزای تجاری فقط در ایام نمایشگاه چین اقدام می گردد.
۱۷- ارسال مدارک و درخواست ویزا به منزله پذیرش تمامی موارد فوق می باشد.

صفحه های دیگر